Translate

måndag 29 februari 2016

Skottdagen


Enligt gammal tradition får giftassugna kvinnor fria på skottdagen. Så Ni som känner Er hugade, i dag har Ni chansen!

söndag 28 februari 2016

Gyllene Prag


Om Ni är i Göteborg och vill äta gott, tycker jag att Ni ska göra ett besök på den tjeckiska restaurangen Gyllene Prag, som ligger på Sveagatan. Något jag kan rekommendera! Fantastiskt god mat och för den som gillar öl är det "något extra".

lördag 27 februari 2016

Hemgjorda godsaker


Jag vill bjuda Dig på lite olika godsaker som tack för att Du tittar in här på min blogg. Och Du är alltid välkommen tillbaka hit ska Du veta. 

fredag 26 februari 2016

Ödesgudinnan


Jag har nu läst ut Anna Janssons bok Ödesgudinnan. Den handlar om en kvinnlig frisör och hennes manlige kollega, på Salong dÁmour, som "försöker få människor i dess närhet att må bra" förutom att de "tar hand om deras hår och frisyrer".

torsdag 25 februari 2016

Gårdagens sycafé


Några av mina quiltvänner i Västlapparna hade i går ett sycafé i Ålevik, som ligger i Lysekil. Och vi var ett tjugotal damer där som samlades runt våra symaskiner med pågående projekt. En sådan dag är som en "vitamininjektion", tycker jag. 

onsdag 24 februari 2016

Svårt att "sätta ord på"


I bland är det svårt att förklara varför man är så fäst vid en annan människa. Det enda man egentligen vet är att de, med sin blotta närvaro, kan få en att må så otroligt bra.

tisdag 23 februari 2016

Baksidestyger


När jag är i en quiltbutik så tittar jag inte bara efter "vackra tyger" utan håller även utkik efter "bra baksidestyger". Då jag hittar något sådant brukar jag köpa några meter. Det är ju så bra att "ha hemma", tycker jag. 

måndag 22 februari 2016

Gräset


Gräset är inte grönare på andra sidan...
det är grönare där Du vattnar det.

söndag 21 februari 2016

Saknaden


Du gav mig styrka.
Jag kände att jag kunde besegra hela världen med en enda hand,
när Du höll mig i den andra.
Och när Du inte är nära
tar saknaden Din plats.

lördag 20 februari 2016

Fortfarande minusgrader


Visst är det härligt att tänka på att våren så sakteliga är på väg, även om väderprognosen talar om minusgrader "ett tag till". Men vi kan ju helt klart glädja oss åt att det nu i alla fall är märkbart att det är ljust längre på eftermiddagarna. Eller hur? 

fredag 19 februari 2016

En dagsutflykt


I går gjorde jag tillsammans med tre quiltintresserade väninnor en dagsutflykt till Lidköping. Vi var i quiltbutiken Textilia hos Marie och Håkan Hellberg i flera timmar. Ett helt underbart sätt att tillbringa en torsdag på, tycker jag!

torsdag 18 februari 2016

Jag har lottat


Tretton av Er "ute i cybervärlden" har visat intresse av att få min dublett av den norska tidningen "my Quiltmagasin" nummer 1 från år 2015. Det blev efter lottdragning bland Er;

Tittis quilt-lek

som jag kommer att posta ett brev till så fort Du har mailat Ditt namn och adress till mig. 

onsdag 17 februari 2016

En liknelse


När jag "tittar i backspegeln" så tänker jag att;

Livet är som choklad,
i bland har man att göra med nötter!

tisdag 16 februari 2016

Båda mina "veggteppe"


Vill visa Er båda mina "veggteppe" tillsammans. Ni kan se att jag har använt mig av samma tyger till båda för jag vill ha dem bredvid varandra på väggen "i harmoni".

måndag 15 februari 2016

Min kärlekstavla


Har sytt ett "Veggteppe" som heter "Kjaerlighet". Mönstret är av Anne-Marie Knudsen - Miak Design Quilt. När jag ramat in mitt arbete mäter det 43 x 33 centimeter.

Mitt inlägg i dag länkas från bloggen "Bambisyr med sin Quiltglädje". Där är det åter igen Eva-Brits "Visa och berätta måndag" till glädje för oss alla som besöker hennes fantastiska blogg.

söndag 14 februari 2016

Alla hjärtans dag


Du kan aldrig fly från Ditt hjärta,
så det är bättre att lyssna till vad det har att säga.

                                                Paulo Coelho

lördag 13 februari 2016

"Din ryggsäck"


Om "ryggsäcken" Du bär på blir för tung och otymplig så måste Du helt enkelt "stanna" och packa upp för att se om allt fortfarande är värt att "bära på"!

fredag 12 februari 2016

Storslalom


Samtidigt som vi i familjen var i Fjätervålen var det en storslalomtävling i Falkenpisten där, som vi passade på att titta på. Kul att få se "dom som kan åka", i verkligheten!

torsdag 11 februari 2016

Vår vintersemester


Har varit tillsammans med "barnen" och deras familjer i norra Dalarna, närmare bestämt i Fjätervålen. Vi hade några underbara dagar med skidåkning, pulkaåkning och promenader. Och mysiga kvällar då vi tillagade och åt god mat samt spelade spel tillsammans.

onsdag 10 februari 2016

Vem vill ha detta "my Quiltmagasin"?


Jag får då och då quilttidningar av mina barn. Och nu när många väntar på 2016 års första nummer av "my Quiltmagasin" upptäcker jag att jag har två exemplar av nummer 1 från år 2015.

Så om Du skulle vilja ha denna tidning skriver Du en kommentar fram till och med tisdag den 16 februari. Under onsdagen "drar jag lott bland Er" som visat intresse. Och på torsdag den 18 februari kan Ni läsa här på bloggen vem som kan förvänta sig att få överta min "dublett" av detta nummer. 

tisdag 9 februari 2016

Elden


Jag satt här om dagen och tittade in i en eldstad och slogs då av tanken att en relation kan liknas vid en eld.
"Den slocknar om man inte håller den vid liv".

måndag 8 februari 2016

Min danstavla


Hösten 2014 var jag på en bussresa till Gardemoen och besökte Norsk Quiltefestival. Köpte där mönstret "Dans" av Anne-Marie Knudsen - Miak Design Quilt. Och nu har jag med hjälp av det mönstret sytt en "Veggbilde" och ramat in den.

Mitt inlägg länkas i dag från bloggen "Bambisyr med sin Quiltglädje". Kika gärna in där på Eva-Brits "Visa och berätta måndag" för att bli inspirerad av det som hon och andra bloggare visar oss.

onsdag 3 februari 2016

Ett livsråd


Läste ett "livsråd" som konstnären Lars Lerin försöker att leva efter;
"Att ta dagen som den kommer och inte ha för höga förväntningar på framtiden."
Fint sagt, tycker jag!

Den här underbara målningen har han gjort år 2013 och han kallar den Korridor.

tisdag 2 februari 2016

Mina färgpennor


Jag använder de här färgpennorna i mitt skissblock som jag visade Er här på bloggen i gårdagens inlägg.

måndag 1 februari 2016

Min skisspärm


För många år sedan gjorde jag denna skisspärm, som jag har haft mycket användning av. Inuti finns plats för ett utbytbart rutigt A-4 block. Så som Ni förstår har jag "skissat på många projekt" genom åren i pärmen Ni ser här. ( En del har jag sytt - andra finns på min "vill göra lista" ).

Mitt inlägg länkas i dag från bloggen "Bambisyr med sin Quiltglädje". Där Eva-Brit har sin "Visa och berätta måndag", som jag vill rekommendera Er.